http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, syyskuuta 22, 2012

Italian korkein oikeus tuomitsi 22 CIA:n agenttia kidutuksestaItalian korkein oikeus on tuominnut 22 tiedustelupalvelu CIA:n agenttia kidutuksesta. Tuomittujen joukossa on yksi Yhdysvaltojen ilmavoimien upseeri.

Egptiläien imaami Abu Omar siepattiin Milanossa kadulta, ja vietiin Avianon ilmatukikohtaan josta hänet ilmeisesti siirrettiin Ramsteinin tukikohtaan Saksassa, ja sieltä Egyptiin.

Omar vapautettiin kuitenkin vuonna 2007 syytteitä nostamatta.
Omar kertoi vapauttamisensa jälkeen, että hänet oli ripustettu pää alaspäin "kuin teurastettu lammas" ja kidutettu sähköshokeilla. Kidutuksen aikana hän saattoi kuulla muiden rääkättyjen tuskan kirkaisuja.

Italian rikosoikeus tuomitsi vuonna 2009 'in absentia' (poissa olevina) amerikkalaiset sekä kaksi italialaista vankeuteen. Alunperin syytteessä oli 26 amerikkalaista ja seitsemän Italian sotilastiedustelupalvelu SISMI:n jäsentä. Kolme amerikkalaista vapautettiin "diplomaattisen koskemattomuuden" ja viisi italialaista "valtion salaisuuksien" perusteella.
Human Rights Watchin mukaan Italian korkeimman oikeuden päätös alleviivaa Yhdysvaltain osoittamaa haluttomuutta puuttua ihmisoikeusloukkauksiin ja CIA:n harjoittamaan, moneen kertaan todistettuun kiduttamiskäytäntöön.
Hiljattain Yhdysvaltain oikeusministeriö päätti, että CIA:n harjoittamaa kidutusta koskevat tutkimukset lopetetaan.


Lähde: Verkkomedia