http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, toukokuuta 03, 2014

Verkkomedia: Patriootit ovat ottaneet Maidanin linnoituksen hallintaan

Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkonen sekä lakimies Jon Hellevig kävivät äsken kansainvälisen delegaation tarkkailijoina Ukrainan, Maidanilla. Heidän vierailunsa johdosta Maidanin tilanteesta selvisi monia asioita, joista länsimedia on vaijennut kokonaan.

Teksti: Janus PutkonenTotuus Maidanista selvisi: Linnoitus Kiovan keskustassa nykyhallinnon vastustajien käsissä

Kolmen päivän tutustuminen tilanteeseen Kiovassa huipentui keskiviikkona salaisesti järjestettyyn tapaamiseen Maidanin johtajiston kanssa. Kahden tunnin neuvottelu selvitti todellisuuden ja sen, kuinka totuus on tarua ihmeellisempi. Kiovan keskustaa eivät hallitse enää nationalistit vaan maltilliset patriootit. 
Toimittaja: Janus Putkonen
1.5.2014, Verkkomedia.org

Totuus Maidanista selvisi: Linnoitus Kiovan keskustassa nykyhallinnon vastustajien käsissä 
Maanantaina alkaneen Kiovan matkan kolmantena ja viimeisenä päivänä delegaation suomalaisille tarkkailijoille (Jon Hellevig ja Janus Putkonen) järjestettiin erityinen mahdollisuus tapaamiseen Maidanin komentoryhmän jäsenten kanssa. Neuvottelu puolustusjoukkojen päällikön "Vladimir" ja komentoryhmän jäsenen "Herra R" kanssa tapahtui kahden tunnin keskusteluna 30.4. tyhjässä ravintolassa Maidanin laidalla.
Haastateltujen henkilöiden kasvoja tai nimiä ei julkaista turvallisuussyistä, mutta saimme aivan vapaasti keskustella, kysellä sekä tehdä muistiinpanoja. Keskustelut käytiin venäjäksi ja tulkkauksen hoiti venäjänkielen taitoinen lakimies Jon Hellevig.

Äärioikeistolainen Social-National Assembly yritti polttaa Maidanin tiistaina. Kuva RT News.

Fasistien "soihtukulkue" yritti polttaa Maidanin - Tarkka-ampujat yrittivät tappaa johtajistoa
Tapaamistamme edeltäneenä iltana tiistaina 29.4. tapahtui Maidanilla huomattava äärioikeistolaisen liikkeen (SNA) ja Maidanin puolustusjoukkojen välillä väkivaltainen ja suurimittainen kahakka, josta uutisoitiin laajasti myös ulkomailla. Ehdimme itse seuraamaan paikan päälle vasta kahakan jälkeistä jännittynyttä tilannetta.
Mitä kahakasta saimme kuulla seuraavana aamuna Maidanin johtajilta oli, että raportoitujen väkivaltaisuuksien lisäksi aluetta vastaan oli hyökännyt myös yksi tai useampia tarkka-ampujia, jotka olivat yrittäneet salamurhata Maidanin johtajistoa. Salamurhaajat eivät kuitenkaan onnistuneet eliminoida Maidanin johtajistoa.
Maidanin puolustajat olivat torjuneet naamioituneiden militanttien kulkueen, koska johdolla oli syytä epäillä, että SNA:n aikomus oli polttaa Maidan, johon kuuluu edelleen noin 100 sotilasteltoista koottua majoitetta vahvojen barrikaadien sisällä.

"Miksi ihmeessä Maidanin johtoa yritettiin tappaa ja alueelle hyökkäsi äärikoikeistolaisia militantteja, huligaaneja ja provokaattoreita, yrittäen polttaa Ukrainan vallankumouksen päätukikohdan Kiovan keskustassa?"

Siis eikö Maidan ole radikalistien hallinnassa oleva linnake, jota johtaa mm. Oikeisto Sektori ja sen pahamainen johtaja Dmitry Yarosh? Siis kuka hyökkäsi alueelle ja miksi näin tapahtui? Eikö Maidan olekaan nykyhallinnon tukikohta?
Edellisenä iltana tapahtunut väkivaltainen yhteenotto avasi merkittävän näkymän vaiettuun totuuteen siitä mikä Maidan nykyään on, mitä varten se on, ja keitä sitä tänään puolustaa. Tätä taustaa vasten koko Ukrainan kriisi saa uuden ilmeen ja totuus muuttuu tarua ihmeellisemmäksi. On siis aika tarkastaa valheellisia käsityksiä.
Maidanin johtajistolta saamamme vastaukset selittävät syyt sille miksi noin 1 000 taistelijan vallankumouksen tukikohdasta pääkaupungin keskustassa puhutaan niin vähän, jos ollenkaan, varsinkaan länsimedioissa. Vallalla ovat nyt absoluuttisen suuret harhakäsitykset ja propaganda, koska Maidanin tilanne ja asema on jo muuttunut oleellisesti ja viimeistään huhtikuun aikana.

Allekirjoittanut ensimmäisellä tutustumiskäynnillä Maidaniin 28.4. - tuolloin ajan myötä alueelle ilmestyneet "radikalistien tunnukset" saivat lukemaan Maidanin tilanteen väärin. Tänään torstaina voinkin sanoa oppineeni matkasta: valtavasti.

Maidania ei hallita ulkopuolelta:  Se vastustaa nykyhallintoa ja Ukrainan itsenäisyyden uhkaajia
Maidan on muuttunut sen jälkeen kun Oikeisto Sektori on koalitiona hajonnut ja nykyhallinto on pyrkinyt organisoimaan vallankaappauksen kärjessä taistelleet äärioikeistolaiset voimansa uuteen kansalliskaartiin.
Vaikka Maidanilla on edelleen Oikeisto Sektorin toimisto, esimerkiksi Oikeisto Sektori -puolueen johtajalla Dmitry Yaroshilla ei kuitenkaan ole valtaa Maidanin johtoon tai alueen puolustusjoukkoihin. Tämä vakuutetaan keskustelussa monin tavoin.
Välirikon myötä äärimieliset nationalistit ovat jättäneet Maidanin ja nykyhallinnon perustama kansalliskaarti aiheuttaa nykyisellään turvallisuusuhan Maidanille.
Alueen puolustajat ovat ottaneet pesäeron äärimielisiin ryhmittymiin eikä natsitunnuksia katsota hyvällä. Päivittäisessä alueen vartioinnissa otetaan kiinni provokaattoreita, agentteja ja huligaaneja, jotka yrittävät heikentää Maidanin asemaa ja sen turvallisuutta. Lahjontayrityksiä tapahtuu nyt jatkuvasti.
"Jokainen taistelija, joka liittyy Maidanin itsepuolustusjoukoista kansalliskaartiin on menetys", kertoo joukkojen päällikkö Vladimir. Tulee selväksi, että kansalliskaarti aiheuttaa fyysisen uhan maidanilaisille. Vastapuolella toimivat palkkasotilaat, joihin kuuluu äärimielisistä liikkeistä koottujen militanttien lisäksi myös mm. jalkapallofaneista muodostetut "ultrat" -huligaanit.
"Kansalliskaarti on heikosti johdettu ja sillä on huono tekninen taso", kertoo Vladimir. Hän kertoo, että maanantaina 28.4. Donetskissa tapahtuneissa väkivaltaisuuksissa alueelle oli lähetetty 150 hengen kansalliskaartin osasto, joka oli saanut kovan selkäsaunan Itä-Ukrainan alueen "separatisteilta". Hänen mukaansa äärimieliseeen kansalliskaartiin kuuluu nykyisellään arviolta noin 7 000 - 10 000 jäsentä.

Kysyttäessä Maidanilla suosituista poliitikoista, ainoastaan "suklaakeisari" Poroshenko sai tunnustusta, mutta muutoin koko lännen tukema Ukrainan nykyhallinto tuomitaan.

"Meitä ei rahoita enää kukaan", sanoi komentoryhmän jäsen "Herra R". Hän kertoi, että huhtikuun ajan Maidanin toimintaa on rahoitettu tavallisten ukrainalaisten toimesta. Maaliskuun loppuun saakka Maidania oli sponsoroitu telttakunnittain sen ulkopuolelta, mutta nyt Maidan halutaan purkaa jo keinolla millä hyvänsä.
Herra R kertoi, että Maidanin johtajistolla tarjotaan nyt satoja tuhansia dollareita loikkaamisesta sekä tehtäviensä jättämisestä. Telttakunnille tarjotaan kymmeniä tuhansia dollareita Maidanin puolustustoiminnan lopettamisesta ja leirien purkamisesta. Maidan on muuttunut nykyhallinnolle mahdollisuudesta uhaksi.
Yleisesti kysyttynä lännen toimintaa pidetään heikkona, emmekä kuulleet mitään imartelevaa lännen harjoittamasta Ukrainan politiikasta. Vain äärimmäisessä tilanteessa miehet sanovat, että jos heidän pitäisi valita Venäjän ja EU:n välillä, he valitsisivat EU:n. Maidanille on kuitenkin tärkeintä turvata Ukrainan itsenäisyys ja yhtenäisyys. Voidaan sanoa, ettei länsimailla ole otetta Maidanin komennosta.
Kysyimme Yhdysvaltojen vaikutusvallasta Maidanilla, mutta sitä ei ole, eikä myöskään EU:lla ole vaikutusvaltaa patrioottien johtamaan Maidaniin. Ilmenee, että Maidanin johto vastustaa Ukrainan nykyhallintoa ja sen äärimielisiä toimenpiteitä.
Myöskään poliisilla tai muillakaan hallinnon viranomaisilla ei ole mitään valta-asemaa Maidanilla tai sen ympäristössä, meille kerrotaan. Poliiseja tai muitakaan viranomaisia emme nähneet kertaakaan Maidanilla tai sen lähiympäristössä kolmen päivän aikana.

"Kiovan juntalla" on vastassaan huomattava voimatekijä, ei ainoastaan kaukana Donetskissa, Luhanskissa ja Odessassa vaan sen omalla etupihallaan Kiovan keskustassa.

Tämä selittää sen miksi Maidan on voimissaan toimintaansa vartioivana linnoituksena eikä "vallankumouksen joukot", jotka taistelivat kaataakseen Janukovichin korruptoituneen hallinnon, ole lähteneet presidentti Turchinovin julistamiin jatkuviin agressioihin kohti itäistä Ukrainaa.
Vallankumous on patriooteille vielä kesken, eikä Maidania hallita sen ulkopuolelta. Maidanin komentajat puhuvat lähestysvästä Maidan II -kumouksesta, jolla hallinto puhdistetaan ja kansanedustajat menettävät syytesuojansa. Ei siis ihme, että Maidania pelätään nyt Kiovassa ja samalla sitä karsastetaan junttaa tukevassa lännessä.

 Kuva kertoo joskus enemmän kuin tuhat sanaa. Kuva Maidanin joukkojen päällikön lompakosta, jossa kansainvälinen tunnus (väärinpäin käännetty pyramidi) Uuden Maailmanjärjestyksen (Anti-NWO) vastustamisesta. Kuva: Janus Putkonen

Petetty Ukrainan vallankumous 
Maidanin johtajisto näkee, että Ukrainassa tapahtunut helmikuun vallankumous on petetty. Sitä ei ole viety loppuun ja kaikki on kesken. Edessämme eivät istuneet nationalistit, jotka kannattaisivat äärioikeistolaisia tai niitä ohjailevia nykyhallinnon johtajia. Edessämme istuivat Ukrainan itsenäisyyttä ja kansalaisten etua ajavat patriootit, jotka ovat irtisanoutuneet kaikesta ulkoisesta ohjailusta.
Kiovan keskustaa hallinnassaan pitävät Maidanin johtajat osoittivat jopa sympatiaa Itä-Ukrainan mielenosoittajia ja Donbassin aluejoukkoja kohtaan. Vaikka heillä onkin epäluuloja Kremliä ja mahdollisia salattuja tavoitteita kohtaan "vallata Itä-Ukraina", Maidanin puolustusjoukkojen johto ei kutsunut Donetskin aluejoukkoja "terroristeiksi" tai "maanpettureiksi". He ovat huolissaan maan yhtenäisyydestä ja itsenäisyydestä.

Miehet kertovat, että vallankumous petettiin sen ensimmäisinä päivinä kun "tarkoituksellisella virheellä" nykyhallinto julisti Itä-Ukrainassa levottomuudet käynnistäneen kielilain, joka muutti venäjänkielen aseman. Tämä toimenpide nähdään Maidanilla tahallisena petoksena.

Maidanin johtajat eivät esittäneet näkemystä, että Itä-Ukrainan levottomuudet olisi masinoitu Venäjältä. Ylipäänsä mitään Venäjä-vihaa ei kuultu, ainoastaan epäluuloa Moskovan strategisista tavoitteista. Presidentti Putinista ei Maidanilla pidetä, mutta muutoin suhtautuminen venäläisiin tuntui neutraalilta. On siis ymmärrettävä, että kokemustemme perusteella venäläisten ei kansallisuutensa takia tarvitse kokea turvallisuusuhkaa liikkuessaan Maidanilla. Eikä myös kenenkään muunkaan.
Krimin suhteen Maidanin johtajat näkevät, että diplomaattinen yhteys niemimaalle olisi avattava välittömästi, jotta mahdollisilta väkivaltaisuuksilta vältyttäisiin. Krimin nykyinen asema Venäjän yhteydessä ei synnytä voimakkaita tunnereaktioita. Vaikuttaa siltä, että myös Donetskin ja Luhanskin aluehallinnot hyväksytään ja nyt kaivattaisiin neuvotteluja, jotta tilanne vaa'an kielen asemassa olevassa Odessassa ei riistäytyisi käsistä aiheuttaen "todellista umpikujaa" Ukrainan tulevaisuudelle.

Toimittajan loppukommentti: "Maidanin tuho olisi uhka kaikille"
Kuluneen kolmen päivän aikana olen joutunut tarkastamaan kokonaan tietämykseni Maidanista. Hämäännyin maanantaina Oikeisto Sektorin voimakkaasta näkyvyydestä, mutta lopulta ymmärsin, ettei sellaista masinoitua Oikeisto Sektoria enää ole, jollainen meille "paljastui" helmikuun aikana. Sellainen voimatekijä oli Maidanilla, mutta se on mennyttä - pakattu panssareihin kohti itää.
Patriootit ovat jääneet Maidanille kun äärimieliset nationalistit ja nykyhallinnon palkkasotilaat on heitetty barrikaadien ulkopuolelle. Tämä viimeistään huhtikuun aikana tapahtunut muutos on tapahtunut median kertomatta ja vastaisuudessa sellainen henkilö, joka analysoi Ukrainan kriisiä ymmärtämättä tätä muutosta, tekee väistämättä virhearvion niin Kiovan nykyhallinnon roolista kuin koko kriisin luonteesta.
Tämä on syytä ymmärtää: Maidan ei ole Kiovan nykyhallinnon voimavara vaan sen vastavoima. Myös Maidanin komentajat kertoivat olevansa Ukrainan "huoraavan median" propagandan kohteena. Lännessä heidät puolestaan nyt vaietaan.

"Pyöreässä pöydässä" purettiin kokemukset. Vasemmalta Jon Hellevig ja Janus Putkonen

Lännen intresseissä on tukea äärimielisiä joukkoja ja valtaansa asettama nykyhallintoa, joka lietsoo törmäystä Venäjän kanssa. Samalla kun Maidan on siirtynyt isänmaallisille maltillisille patriooteille, se on menettänyt myös dollarinsa.
Kun tutustuin kenttäpäälikkö "Vladimiriin" ja diplomaattiseen "Herra R:ään", joille nämä asiat ovat selvyyksiä, ymmärsin propagandan valtaisan määrän ja ennen kaikkea sen, etteivät nykyiset maidanilaiset ole uhka vaan mahdollisuus. Odotin kohtaavani fanaattisia mielipidejohtajia, mutta pöytään istui "meikäläisiä", joiden kanssa voisi jokainen neuvotella mikäli tahtoa siihen löytyy.
Maidan on vastarinnan linnoitus mielivallan keskellä, joka vaatii vallankumouksen saattamista loppuun. Heidät on petetty, heidän rahoituksensa on katkaistu, ja nyt heidät halutaan tuhota. Länsi rahoitti äärimielisen kansannousun marraskuusta helmikuuhun ja nyt länsi tukee sen tuhoamista hylkäämällä Maidanin puolustajat.
Kun Vladimir kertoi keskeisistä huolistaan, hän kertoi "Maidanin syndroomasta" - joukkojensa taisteluväsymyksestä ja siitä kuinka psykologit auttavat heitä jaksamaan. Voimme vain kuvitella vastuun määrän, joka näillä harteilla lepää koko Ukrainan tulevaisuudesta. Mutta patriootit aikovat taistella loppuun saakka, kansansa vihollisia vastaan, siitä me voimme olla täysin varmoja.
Totuus Maidanista on: Kohtaamamme "Uuden Maidanin" puolustajien kannattaminen Kiovassa ei ole tuen osoittamista radikaaleille fasisteille, vaan aivan päinvastoin. Jos Maidan ja sen nykyinen johtajisto tulee tuhotuksi, Ukraina menettäisi maltillisen isänmaallisen vastarintansa tärkeimmän tukikohdan kaikkea äärimielistä lietsontaa ja masinoitua mielivaltaa vastaan. Silloin me kaikki kärsisimme valtaisan tappion.

Janus Putkonen

janus.putkonen@verkkomedia.org 


Taustaa & Lue lisää:
Sain vuorokauden varoitusajalla lentoliput saapuakseni kansainvälisen tarkkailijaryhmän jäseneksi kolmeksi päiväksi Kiovaan maanantaina 28.4. aamulla. Turvallisuussyistä ja mahdollisten jatkotehtävien onnistumiseksi muun delegaation koostumus päätettiin pitää luottamuksellisena. Matkan järjestelyt sujuivat koko Ukrainan matkan ajan hyvin. Emme kokeneet suoranaista turvallisuusuhkaa.
Riippumattomana suomalaisina tarkkailijoina emme koe julkisuudesta huolta, joten olen kertonut jo avoimesti myös siitä, että delegaatioon liittyi maanantaina illalla, suureksi ilokseni, toinen suomalaisedustaja, lakimies Jon Hellevig, jonka kanssa työskentelin seuraavat päivät. Erityisesti Hellevigin rohkeudesta ja venäjänkielen taidosta oli tarkkailumatkalla suurta hyötyä.
Hyödylliseksi osoittautui meitä yhdistävä sidos muista keskinäisesitä yhteyksistä, että olemme molemmat asettuneet Itsenäisyyspuolueen (IPU) eurovaaliehdokkaiksi.
Ensimmäiset kaksi päivää käytimme tutustumalla Maidanin (Itsenäisyys-aukion) tapahtumiin sekä vallankumouksen tukikohdan toimintaan. Ensimmäisen päivän kosketus Maidaniin herätti voimakkaan käsityksen, jonka raportoin maanantaina.
Tiistaina illalla Maidanilla tapahtui yllättäen vakava välikohtaus äärioikeistolaisen Socialist-National Assemblyn (SNA) ja Maidanin puolustusjoukkojen välillä. Maidanille pyrkinyt naamioitunut soihtukulkue pysäytettiin väkivoimalla ja alueella syntyi vakavia väkivaltaisuuksia. Ehdimmme paikalle seuraamaan kahakoinnin jälkitilannetta, josta raportoimme "yöraportissa" keskiviikkona:

Janus Putkonen @ 1.5.2014 22:3


         

Lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=10534