http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, elokuuta 26, 2010

MI6 agentin ruumis löytyi urheilukassistaEnglantilaisen, 31-vuotiaan agentin pahoin mädäntynyt ruumis löytyi maanantaina urheilukassiin survottuna tämän kodin kylpyammeesta alle kilometrin päässä Britannian salaisen palvelun, MI6:n, pääkonttorista Lontoossa. Hänet oli puukotettu kuoliaaksi.

Poliisi murtautui asuntoon työtovereiden ilmoitettua miehen kadonneeksi. Murhan uskotaan tapahtuneen viikkoja sitten.

The Sun -lehden mukaan kyseessä oli hallituksen GCHQ-signaalitiedustelusta MI6:lla lainassa ollut Gareth Williams.Scotland Yards kertoi, että kodin lattialta löytyi lukuisia kännyköitä ja SIM-kortteja.

Williamsin asunto sijaitsee hienostoalueella Lontoon Pimlicossa, vain kivenheiton päässä elokuva-agentti James Bondinkin työpaikkana tunnetusta MI6:n pääkonttorista. Kadulla asuu useita pankkiireita ja poliitikkoja.
Vakoojan naapurit kertoivat Williamsin olevan hiljainen ja hyväkäytöksinen nuorimies. Tällä oli aiemmin vuokra-asunto Cheltenhamissa, Länsi-Englannissa, lähellä GCHQ:n pääkonttoria.

Murhan motiivit liittyvät hyvin todennäköisesti valtioiden salaisiin asiakirjoihin joihin Williams oli tod. päässyt käsiksi ja jos Englannin tiedustelupalvelun henkilökunta luovuttaa näitä salaisia tietoja ulkomaille tulee tästä jo valtion sisäinen rikos.


Aleksandr Litvinenko

Lontoossa on aiemminkin tapahtunut agenttien surmia joista viime-vuosina kuuluisin oli entinen KGN:n eversti ja FBS:n agentti Aleksandr Litvinenkon tapaus, jossa tämä entinen Venäjän tiedustelupalvelun agentti myrkytettiin hengiltä radioaktiivisella poloniumilla.

Litvinenko oli joutunut Venäjällä poliittisen vainon kohteeksi jo vuonna 1999 kun hän paljaasti, että Moskovan vuonna 1999 tapahtuneiden kerrostaloräjäytysten takana olikin Venäjän tiedustelupalvelu FBS. Hän pakeni tämän jälkeen poliittista vainoa Lontooseen jossa eli viimeisimmät vuodet.Litvinenkon kuolemaan liittyi myös se, että hänet määrättiin tappamaan Venäläinen oligarkki ja Putinin vastustaja Boris Berezovski josta Litvinenko kieltäytyi. Mistä syystä Berezovski alkoi tukemaan Litvinenkoa mm. rahallisesti.

Berezovski on myös julkisuudessa syytänyt Venäjän hallitusta ja tiedustelupalvelu FSB:tä osallisuudesta 1999 vuoden Moskovan kerrostalojen räjäytykseen, jotka johtivat toiseen Tšetšenian sotaan.