http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, syyskuuta 02, 2019

Tutkijat selvittivät, että miten öykkäröivät miljonäärit halveksuvat köyhiä suomalaisia


Tutkijat Anu Kantola ja Hanna Kuusela selvittivät vuosien 2007-2016 aikana, että miten Suomen suurituloisimmat ajattelevat köyhistä suomalaisista sekä työttömistä. 

Nämä miljonääriöykkärit saivat esiintyä kirjassa anonyymisuojan takaa, joten kyyti oli kylmää.

Haastateltavia oli miljoona perijöitä 26, johtajia 32 ja yrittäjiä 32. Eli pääosin tätä porukkaa, joista kukaan ei ole tehnyt päivääkään oikeita töitä, vaan maleksii varakkaiden sukujensa rahoilla.

Luulisi että tuohon tuloluokkaan kuuluvat teollisuusöykkärit tajuavat, että jos he ovat yritysjohtajia, niin he eivät ole niitä miljooniaan tehneet itse työllä, vaan ne on hankittu heille jonkun muun tekemällä työllä. Mutta koska ahneen teollisuusöykkärin arvomaailma on sellainen, ettei siellä tunneta paljonkaan sympatioita köyhille työläisille. 

Joten jos joku vielä tässä orjataloudessa jättäytyy työelämän ulkopuolelle, niin tällainen rikas teollisuusöykkäri katsoo, että silloin heillekin potentiaalinen työn orja on työelämän ulkopuolella.


Työntekijä on edelleen lähes orjan asemassa

Länsimaalaisessa kilpailuyhteiskunnasa työntekijä on edelleen lähes orjan kaltaisessa asemassa ja tätä ei varsinkaan tämä akateemisesti koulutettu ihmislauma halua tunnistaa todeksi, koska he eivät kestä nähdä totuutta tästä kapitalistisesta kilpailuyhteiskunnasta.

Kun ennen vanhaan orjat käytiin hakemassa Afrikasta ja myytiin sitten mm. Lissabonin torilla, Portugalissa orjiksi Amerikasta tulleille ostajille. 

Orjista kuitenkin oli vastuu heidän omistajilla, että heidät tuli kuitenkin ruokkia ja taata heille edes jonkinlainen asunto. 

Mutta nykyään orjuus on palkkaorjuutta ja silloin orjan täytyy itse huolehtia, että hänellä on asunto sekä varaa ruokaan. 

Kun taas orjapiiskurit pyrkivät tekemään työntekijöiden taloudellisesta tilanteesta entistäkin vaikeamman, koska eri yhtiöiden pääjohtajat vaativat itselleen joka vuosi lisää palkkaa, kuten Suomen postin toimitusjohtaja on korottanut palkkaansa jo 65 prosenttia vuoden takaisista.

Tällä hetkellä postilla on juuri käynnissä työnseisaus, koska Postin pääjohtaja sekä omistajat haluavat laskea työntekijöiden palkkoja useilla sadoilla euroilla kuukaudessa.



Kapitalistinen talousmalli toimii aina samalla tavalla, että omaisuus ja tuontantovälineet ovat yksityisessä omistuksessa.

Kapitalistisessa talousjärjestelmässä myös kuuluu, että työntekijät ovat köyhiä ja riippuvaisia mm. pankkien myöntämistä auto- sekä asuntolainoista. Tämä autolainahomma tunnetaan ns. leasing taloutena.


Työttömyydesta tehty rikkaan eliitin lyömäase köyhiä vastaan

Työttömyys täytyy kuitenkin jatkuvasti esittää julkisuudessa, että se on hyvin häpeällistä sekä työttömät täytyy myös jatkuvasti syyllistää siitä, että aivan kuin työttömät itse olisivat syyllisiä tähän massatyöttömyyteen, vaikka se vika on aivan muualla kuin työttömissä itsessään.

Massatyöttömien reservi on äärimmäisen hyödyllinen työkalu tälle vallassa pysyvälle talouseliitille, joka tarvitsee tätä yli puolen miljoonan työttömän reserviä, jolla pidetään myös akateemisten alojen palkkakehitys nollassa.

Vuokratyöfirmat ovat näiden työttömien reservin apuvoimat, joita monet työnantajat käyttävät vain sen vuoksi, että koska silloin näillä työntekijöillä ei ole samoja oikeuksia kuin normaalisti palkatuilla työntekijöillä kuten irtisanomissuojaa.



Pankit ovat syypäitä massatyöttömyyteen

Pankit ovat todellisuudessa syypäitä massatyöttömyyteen, koska heidän valtioille aiheutuvat tappiot ovat jo niin suuria, että työpaikkoja poistuu yli kymmeniä tuhansia vuodessa pelkästään Suomessa.



Raha kun ei ole koskaan kasvanut puussa, mutta pankit luovat uutta rahaa tyhjästä ilmasta nopeammin kuin mitä lehdet kasvavat puussa.

Ja veronmaksajat laitetaan sitten raatamaan näiden pankkien tekemien tappioiden perään ja maksamaan lasku tästä pankkien sikailusta.

Uutta rahaa kun syntyy vain velkaa ottamalla ja velallisia täällä ovat kotitaloudet, yritykset sekä valtio.


Lähde: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/289519-tutkijat-selvittivat-mita-suomen-huipputuloisimmat-ajattelevat-li-andersson-kylmaavaa