http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, syyskuuta 02, 2019

Postin johtoporras on nyt kusessa lakon edessä


Suomen postin johtoportaassa ollaan tällä hetkellä hyvin kireissä tunnelmissa, sillä mitään neuvotteluyhteyttä ei ole.

Postin lakko alkoi eilen ilta kymmeneltä ja sen on määrä päättyä klo 24 keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Postin pääjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna peräti 987 764 euroa. Eli kuukausipalkaksi tulee sellaiset 82 100 euroa.

Nyt Posti aikoo saada laskettua Postin työntekijöiden kuukausipalkkoja alas, kun se ottaa käyttöön marraskuussa uudet heikennetyt työehdot.

https://www.pau.fi/viestinta/ajankohtaista/nain-postin-tyoehtoshoppailu-romuttaa-kaytannossa-palkat-ja-tyoehdot.html

Esimerkiksi postikeskuksen pääkäsittelijän nykyinen kuukausipalkka on vielä 2306,05 € + sovittu palkanosa 92,24 € = 2398,98 € Palkka pienisi - 1230,65 €/kk (-42 %).

Mutta myös postinjakajien n. 2100 €/kk kuukausiansiot pienenisivät jo alle 1700 euroon.

Tämä on sitä talouskasvua lisäävää kapitalismia, jota Suomen valtionyhtiöiden yksityistäminen saa aikaan. 

Valtion talous heikkenee ja näiden työntekijöiden ostovoima heikkenee. Huomaa kaksi eri asiaa, että "valtio" on eri kuin nämä Postin työntekijät.



Postin toimitusjohtaja Malinen: Aikoo luopua kahden kuukauden palkastaan

Nyt tämä myrskyn silmässä oleva Postoin toimitusjohtaja Heikki Malinen ilmoittaa luopuvansa loppuvuonna kahden kuukauden palkastaan. 

Eli se olisi ikään kuin hyvitys tästä, että Posti aikoo siirtää yli 700 työntekijää halvemman työehtosopimuksen piiriin Marraskuussa ja aiheuttaa näille työntekijöille 30-50 prosentin ansionalennukset. 

Tällä hetkellä n. 2000 postin työntekijää on lakossa asian vuoksi.

Posti on nykyään pörssiyhtiöön rinnastettava laitos, koska se noudattaa valtio-omisteisen yhtiön johdon palkitsemisohjetta, jonka mukaan se rinnastetaan pörssiyhtiöön.


Suomen valtio sai Postilta miljoonaosingot

Kaiken tämän taustalla Postion hallitus ja valtio-omistajat vaikenevat yhtiön muhkeista palkoista.

Suomen valtio omistaa Postin ja voi halutessaan vaikuttaa sen linjauksiin. 

Mutta kuka tämä Suomen valtio oikein on, koska jos nyt puhutaan Postista, niin sen takana on ihan näitä Suomen rikkaimpia ihmisiä, jotka eivät uskalla tulla tämän Postin työehtoriidan aikana julkisuuteen.

Mutta kun nämä iltapäivälehdetkään eivät suostu kertomaan, että ketkä nämä rahamiehet ja naiset ovat, jotka aikovat nyt romuttaa Postin työntekijöiden palkat alas, joten nyt ne kerrotaan täällä julkisine tulotietoineen. Ainoastaan yhden Postin hallitukseen kuuluvan verotietoja ei löytynyt julkisista tiedoista.













Joten kun näitä yllä olevia jättituloja katsoo, niin voi vain todeta sen, että kyllä valtionyhtiöissäkin voi jotkut toiset rikastua muiden tekemällä työllä.

Toivotan Postin työntekijöille onnea lakkoiluun.

Sillä nämä Posti oy:n riistokapitalistiomistajat tulee nyt laittaa ojennukseen ja siihen kyllä lakkolaiset pystyvät, kunhan yhdistyvät keskenään. 

Kun näillä edellämainituilla riistoporvareilla on vielä näiden julkisten veronalaisten tulojen lisäksi useita miljoonia Sveitsin yksityisillä tileillä.

Juuri kukaan heistä ei ole päïvääkään tehnyt oikeita töitä, vaan ovat päässeet lorvimaan muiden työstä saaduilla voitoilla. Mutta tätä he itse nimittävät menestymiseksi ja he vielä väittävät, että he ovat kaiken tämän kovalla työllä itse ansainneet. 

Mutta mitä tuo kapitalistin kova työ sitten oikein on... Se on sitä, että tehdään kovaa työtä sen eteen, että päästään ryöstämään mahdollisimman monelta köyhältä työntekijältä omiin taskuihin miljoonien osingot.


Lähde: IL