http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, syyskuuta 30, 2019

Järviradio sai JSN:ltä tuomion Irwin Goodmanin musiikin soitosta



Teksti: Teemu Vehkala

Järviradio sai juuri Julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen äänin 11-1, koska järviradio oli 6. huhtikuuta 2019 ohjelmassaan "Lauantai-illan tanssit" soittanut Irwin Goodmanin kappaleen "Mutakuono ja lakupelle".

Päätöksen mukaan kyseisen kappaleen sanoitukset eivät olleet etnistä alkuperää halventava, mutta ohjelman juontajan lukemat saatesanat tekivät kokonaisuudesta ihmisarvoa loukkaavan.

Juontaja luki ennen kappaletta toivoneen henkilön viestin: "Perussuomalaisten toimesta Suomi takaisin", JSN:n päätöksessä perustellaan.

Järviradion päätoimittaja kertoi vielä, että kyseinen Irwinin kappale soitettiin kuuntelijan toiveesta 10,00 euron hintaan, eikä päätoimittaja ota kantaa musiikkiteosten sanoituksiin eikä slvellyksiin. 



Elämmekö Neuvostoliitossa ? 

Tämä ei tosiaan ole vitsi, että esim. Irwin Goodmanin 70-luvulla levyttämä "Haistakaa Paska" kappale on edelleen suomalaisten radioiden soittokieltolistalla, koska kappaleessa haistatetaan paskat koko valtiovallalle.

Se kun voisi saada aikaan kansankiihotusta nykyistä hallintoa kohtaan, mistä johtuu tämä ikuinen soittokielto.

Neuvostoliitossa oli aikanaan vieläkin tiukemmat säännöt valtion sisällä, mutta niin oli myös silloin stallari-Suomessa 70-luvulla. 

Nykyään tämä poliittinen sensuuri vallitsee tässä EU:n Eurostoliitossa, jossa myöskään ei sallita edes satiirista protestilaulua soimassa missään radiossa, tai muuten tulee Julkisen sanan neuvostolta syyte.



Se sentään olisi irvokasta, jos vielä jokin valtakunnansyyttäjä kiihottuisi näistä Irwin Goodmanin 70-luvulla levytetyistä lauluista vielä niin paljon, että niiden sanoittaja Vexi Salmelle langetettaisiin vielä kansankiihotussyytteitä hänen vanhoilla päivillään.

Vaikka tuokin "Mutakuono ja Lakupelle" kappale on selvästi tehty aikanaan ns. pilke silmäkulmassa. Joka tapahtui juuri noina aikoina 90-luvun alussa, jolloin Neuvostoliiton kautta kierrätettiin ensimmäiset somalipakolaiset Suomeen.


Irwin Goodmanin kaltainen ilmiö ei olisi enää mahdollinen nykyaikana

Olen monen jopa tunnetunkin ammattimuusikon kanssa viime vuosina keskustellut tästä aiheesta, jossa olen sanonut että tällainen Irwin Goodmanin kaltainen ilmiö ei olisi enää mahdollinen nykyaikana, koska poliittinen ilmapiiri on muuttunut ja kiristynyt. 

Tämä johtuu miltei pelkästään mielipideilmaston kiristymisestä ja radioasemien voimakkaasta kaupallistumisesta.

Eli jos nykyaikana jokin Irwin Goodmanin vanavedessä oleva protestilaulaja yrittäisi uida pinnalle, niin hänen esilläoloa pyrittäisiin todennäköisesti estämään aina valtionhallinnosta asti.



Toki Antti Hammarberg ja Vexi Salmi loivät itsekin monta vuotta ensin päätä seinään, ennen kuin he löivät tällä Irwin Goodman jutulla itsensä läpi vasta sen jälkeen, kun Vexi Salmi sai säästettyä soitinkauppiaana toimiessaan päivän kassan, josta pystyi maksamaan studioaikaa ja saivat singlen soimaan radioihin.

Nykyään tällainenkin olisi paljon vaikeampaa, koska kaupallisilla radioasemilla on monopoliasema Suomessa.

Sil jos yksikään artisti alkaisi vaikka tekemään protestilauluja Antti Rinteen hallituksesta, niin suuri kansansuosio olisi taattu. Mutta niin myös siitä seuranneet lukluisat radiosoittokiellot.

Tuostakin Irwinin vanhasta kappaleesta "Haistakaa Paska" voisi tehdä päivitetyn version "Haistakaa Paska koko Eurostoliitto".

Lähde: Verkkouutiset