http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, marraskuuta 20, 2008

Lex Nokia >> Kohti poliisivaltiota
Ns. Lex Nokian (HE 48/2008 vp sähköisen viestinnän tietosuojalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta) käsittely on kriittisessä vaiheessa eduskunnassa. Perustuslakivaliokunnan myönteisen lausunnon jälkeen mitään näköpiirissä olevaa estettä lain läpimenolle ei ole olemassa. Vain nopea ja perusteltu kansalaispalaute voi enää estää jälleen yhden askeleen kohti pahempaa isoveliyhteiskuntaa.

Toisin sanoen, lain menessä läpi käyttösääntöihin vedoten:
- Taloyhtiöt voisivat seurata, mitä asukkaat tekevät vertaisverkoissa;
- Kirjastot voisivat valvoa asikkaidensa selailutapoja;
- Yliopistot voisivat tutkia VoiP-puhelujen käyttöä jne.

Tämä puoli on tyystin sivuttu julkisuudessa ja myöskään perustuslakivaliokunta ei siihen puuttunut kuin ohimennen lausuntonsa lopussa. Tilanne muistuttaakin huolestuttavasti Lex Karpelaa, jonka käsittelyssä pääosan vei virsien tekijänoikeuskohtelu ja vasta aivan viime metreillä alettiin puhua todellisista ongelmista.

Isoveliyhteiskunta alkaa olemaan koko ajan lähempänä ja viimeistään Lissabonin sopimus tulee tuomaan suunnattoman fasistisen poliisivaltion koko euroopan unionin jäsenmaihin.

NSA ja maailmanluokan kansalaisten vakoilu

Yksityisyyden suoja on jokaisen kansalaisen perusoikeus ja sitä vastaan ollaan nyt sotimassa. Amerikkalainen NSA (National Security Agency) jonka päärakennus kuvassa on vakoillut pitkin vuosia koko maailman teletietoja, jota kautta saadaan muiden maiden teleoperaattorien tietoja kalasteltua. Siellä salakuunnellaan kännykkäkeskusteluja ja sähköpostiliikennettä ja koski asia sitten vaikka mitä niin jokainen henkilö luokitellaan johonkin luokkaan. Esim. internetissä hyvin aktiivisesti kirjoittelevat totuusliikkeisiin kuuluvat kansalaiset joutuvat helposti NSA:n seurantalistalle ja tälle listalle pääsee vaikka asuisi missä tahansa päin maailmaa. Tätäkin blogia luetaan NSA:ssa jos et usko niin tsekkaappa muutaman päivän päästä tätä world map listaa jossa näkyy mistä päin maailmaa tätä blogia käydään lukemassa.

The Original Myspace Map

NSA:n pääkonttori sijaitsee Fort Meaden kaupungissa lähellä Washingtonia.

Tämä Lex Nokia lakiuudistus kertoo isovelihallituksen syvästä ongelmasta kun he eivät ole onnistuneet sensuroimaan nettiä vielä tänäkään päivänä. Se kun on mahdollistanut mm. kansalaisten välisen verkostoitumisen joka ei ennen vanhaan ollut mahdollista kuin heikkojen puskaradioiden avulla. Nykyään kun aktivismi on saanut uudet ja vahvemmat uurteet juuri internetin vapauden avulla ja tämän salainen maailmanhallitus haluaa kitkeä hinnalla millä hyvänsä ja on valmis menemään äärimmäisyyksiin sen kitkemiseksi.

Asialle on tehtävä jotain joten levittäkää sanaa itsellesi parhaiten sopivalla keinolla oli se sitten blogi, yleisönosastokirjoitus tai asian nostaminen keskusteluun tupakkatauolla;

- Ota yhteyttä omaan kansanedustajaasi ja kerro hänelle mielipiteesi laista. Avainasemassa ovat liikennevaliokunnan kansanedustajat, jotka valmistelevat eduskunnan virallisen vastineen:

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/valiokunnat/valiokunta-liv01/index.htx?subpage=jasenet&te=liv01

Lisätietoja: http://kemppinen.blogspot.com/2008/06/perustuslakivaliokunnalle.html

http://kemppinen.blogspot.com/2008/06/tunnelma-oli-nolo.html


Hallituksen esityksen sivu:

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vex3000.sh?TUNNISTE=HE+48/2008

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan lausunto (huom. erityisesti eriävä
mielipide lopussa!):


http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/tyvl_14_2008_p.shtml