http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, heinäkuuta 01, 2017

Espoon poliisivankilassa on laiton kidutussänky


Espoon, Kilossa sijaitseva poliisivankila on syyllistynyt laittomaan kidutukseen, koska kyseisen poliisivankilan tiloissa on sidottu ihmisiä laittomasti kidutussänkyyn. Osa sidotuista on ollut alaikäisiä.

Espoon poliisivankila on ainoa Suomessa, jossa tällainen kidutussänky on käytössä.

Euroopan neuvoston kidutuksen vastainen komitea lähetti jo vuonna 2015 ukaasin Espoon poliisivankilalle, jossa se vaati tämän laittoman kidutussängyn poistoa. Mutta pyyntöä ei olla toteutettu.

Normaalisti Suomessa tällainen sitomisen kaltainen kidutusmenetelmä on ollut käytössä vain psykiatristen sairaaloiden suljetuilla osastoilla, jota kutsutaan leposide- hoidoksi.

Lisäksi lukuisissa Suomen psykiatrisissa sairaaloissa tapahtuu päivittäin ihmiskidutusta, joista suurin osa tapahtuu eristyssellissä. Aivan kuten myös poliisit voivat tarvittaessa ennen sellissä toteutettavaa kiduttamista kytkeä sellin kamerat pois päältä. 

Mutta Espoon poliisi on ylittänyt jo useita vuosia valtuudet, kun se on ottanut luvatta käyttöönsä tämän psykiatrisissa sairaaloissa käytettävän sidonnan kidutusmenetelmiinsä.

Lähde: http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005274174.html