http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, huhtikuuta 26, 2016

Ylen kanavajohto turvautui sensuuriin ydinvoimakriitisen dokumentin katseluoikeuksissa


Ylen kanavajohto on jäänyt kiinni poliittisesta sensuurista. Ydinvoimakriittinen dokumenttielokuva "Atomin Paluu" esitettiin eilen YLE:n TV1 kanavalla.

Normaalisti kaikki Ylellä esitetyt dokumenttielokuvatkin saavat olla YLE:n Areenassa 30 päivää netissä. Mutta tämän ydinkriittisen dokumentin kohdalla Ylen kanavajohto päätyi poliittiseen sensuuriin ja rajoitti areenan katseluoikeuksia tämän "Atomin Paluu" dokumenttielokuvan kohdalla vain 7 päivään.


Tässä kyseisessä dokumenttielokuvassa on vielä sellainenkin irvokas puoli, että YLE on osa sen päärahoittajista, jotka on tehty yhdessä saksalaisen tuotantoyhtiön kanssa. Joten kuinka YLE voi olla samaanaikaan ydinvoima vastainen ja samalla kuitenkin rajoittaa ydinvoimaa vastustavan dokumentin näkyvyyttä sivuillaan YLE:n areenassa. Atomin Paluu dokumentti on vielä lisäksi hyvin paljon kulminoitunut tähän netissä tunnettuun ja hyvin kiisteltyyn ydinaktivisti Arto Lauriin, joka uskalsi esiintyä tässä dokumenttielokuvassa omana itsenään. 


Hän työskenteli aikanaan Olkiluodon ydinvoimalassa sähköinsinöörinä jo 70-luvun lopulta saakka. Kunnes sitten lopulta kääntyi ydinvoimaa vastaan ja hänestä tuli työnantajalleen Teollisuuden Voimalle (TVO) riesa. Mutta hän oli jo tuossa vaiheessa ehtinyt saavuttaa lähes kaikki Olkiluodon ydinvoimalan sisällä olleet kulkuluvat ja ns. turvaluokitukset. Eli oli nähnyt sen, että mitä tämä ydinvoima pitää oikeasti sisällään.


Tässä Atomin Paluu dokumenttielokuvassa on sellainenkin kohta, jossa Teollisuuden Voiman pikkupomot juoruilevat Artosta seläntakana; ""Toi kaveri on TVO:n kirjoissa, se on tua ollut nyt kahdeksan vuotta, tua Mokka ei uskalla antaa lopputiliä.". Mokalla tarkoitetaan Teollisuuden Voiman entistä varatoimitusjohtajaa Rauno Mokkaa

Tämä kyseinen "Atomin Paluu" dokumentti käytännössä puhdistaa Arto Laurin maineen, kun häntä on pitkin vuosia netissä haukuttu mm. mielenvikaiseksi jne. Hänet kuitenkin saatiin lopulta n. 2008 vuonna irtisanottua laittomilla keinoilla, jossa hänen kohdallaan vedottiin ilman diagnoosia tehtyyn mielenvikaisuuteen, jota käytettiin hänen irtisanomisensa verukkeena. 

Irtisanomisen todellinen syy oli kuitenkin ydinvoiman vastaisuus, jossa tämä ydinvoiman vastainen työntekijä oli saatava kaikilla keinoilla hiljaiseksi. Mutta Arto ei suostunut hiljentymään, vaan sai tuosta laittomasta irtisanomisesta vain lisää tulta liekkeihin ja alkoi vaikuttamaan internetin keskustelufoorumeilla hyvin persoonalliseen kirjoitustyyliinsä. 


Muuten tuosta kyseisestä "Atomin Paluu" dokumentista saa sellaisen kuvan, että Olkiluodon työmaalla jo vuosikymmeniä seisonut rakennushanke OL3:n ei olekaan tarkoitus valmistua ikinä. Koska kyseinen Areva-Siemensin ajama ydinprojekti on lisäksi maailman kallein rakennusprojekti 8,5 miljardin euron hinnalla. 

Arto Lauri on vielä entisenä ydinalan sisäpiiriläisenä kertonut, kuinka OL3:n sisältämä ydinteknologia kun edustaa maailma aivan uusinta huutoa. Niin tuo ydinvoimalan reaktori OL3 tuottaisi valmistuessaan ylijännitteen suomen vähenevään sähköverkkoon ja vähenevällä sähköverkolla tässä tarkoitetaan sitä, että kun monikansallinen Caruna nostaa suomen sähköverkkojen siirtomaksuja, niin ihmisten sähkönkulutus vähenee tuossa juoksussa. Joten mitä järkeä on sitten rakentaa lisää ydinvoimaloita pelkän sähköverkon takia ?