http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, marraskuuta 04, 2013

Facebookin kilpailijan Diasporan keksijän hämärä kuolema askarruttaa edelleen

Facebookin kilpailijan eli diasporan keksinyt Ilya Zhitomirskiy löydettiin kuolleena asunnoltaan San Franciscosta 11. Marraskuuta 2011. Kuolinsyyksi julistettiin lähes välittömästi itsemurha ja myöhemmin tämän kerrottiin aiheutuneen helium kaasun yliannostuksesta.

Zhitomirskiy kehitti facebookin kilpailijaksi povatun Diasporan avoimelle lähdekoodille ja sen tarkoitus oli tarjota käyttäjilleen paljon enemmän vapauksia mitä esim. Facebook ei käyttäjileen tarjoa. Koska facebook tunnetusti vakoilee myös kaikkien käyttäjiensä selain/sivustovierailut vakoilutarkoituksessa sekä kerää kaiken käyttäjiensä yksityiset tiedot talteen ja välittää ne myös eteenpäin aina NSA:lle asti.


Vuoden 2013 alussa amerikkalainen nettiaktivisti Aaron Swartz löydettiin asunnoltaan hirtettynä ja kuolinsyyksi ilmoitettiin itsemurha. Hän oli yksiä kantavimpia voimia mm. Yhdysvaltain hallinnon ajaman ACTA:n kaatamisessa.

Se näissä tapauksissa tekee hämärän, että miten yksiä maailman johtavimpia aktivisteja päättääkin luovuttaa ja tehdä yhtäkkiä itsemurhan. Aivan samalla tavalla kuin tämä Diasporan keksijä Zhitomirskiy. Hänelläkään ei ollut mitään syytä ja motiivia päättää päiviään oman käden kautta. Vaan pikemminkin kilpailija Facebookilla ne enemmänkin ovat nämä murhamotiivit, jos tämä diaspora katsottiin mahdollisesti facebookin todelliseksi uhkaajaksi. 

Aivan samalla tavalla myös Swartz oli yksiä johtavimpia nettiaktivisteja, joten yhden johtotähden hiljentäminen sammutaisi tuon infosodan majakan valon ainakin hetkeksi. Että tuskin nämä aktivistit ja hakkerit/koodarit pistä itseään jojoon vain hetken mielijohteesta. 

Lähteet:  http://www.mpc.fi/kaikki_uutiset/facebookkilpailijan+perustaja+menehtyi/a721752

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2061265/Facebook-rival-Diasporas-founder-Ilya-Zhitomirskiy-dies-22.html

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013011216548312_ul.shtml