http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, huhtikuuta 25, 2019

Miksi Suomi ei saa porata maan sisällä olevia öljyesiintymiä


Teksti: Teemu Vehkala

Et tainnut tietää, että Suomen maaperässä on ollut todella suuri öljyesiintymä jo vuosisadat. 

Mutta saatat ihmetellä, että miksei tämä valtio sitten ole hyödyntänyt tämän öljyesiintymän rikkauksia ? 

Tai että miksi Norja taas onnistui pumppaamaan öljyä ja kansallistamaan sen 70-luvulla.

Suomen päällä oleva öljyesiintymä on kielletty puheenaihe

Tämä öljylammikko, joka löytyy Suomen maaperän sisältä on täysin kielletty puheenaihe, josta ei ole edes poliitikoilla lupa puhua.

Suomen itsenäisyys mahdollistui aikanaan sillä, että kulisseissa tehtiin salainen sopimus, jossa Suomen valtio lupasi olla kajoamatta sen maaperässä oleviin öljykenttiin.

Mutta kysymys kuuluu, että jos Suomi on luvannut ettei se kajoa maaperänsä öljyesiintymiin, niin ketkä näitä öljyesiintymiä sitten havittelee ? 

Venäjällä on omat öljyvaransa, joita se on hyödyntänyt valtiollisesta vakausrahastostaan.

Öljykriisi perustuu kansalliselle valheelle

Mutta tämä mediassa paljon jeesusteltu öljykriisi on ollut sen alusta saakka pelkkä puhdas kansallinen valhe, jolla ylläpidetään yllä tätä myyttiä siitä, että kuinka öljy olisi loppumassa.

Suomen päällä oleva massiivinen öljyesiintymä on yksi näistä öljylähteistä, joita pimitetään julkisuudesta. Mutta tämän maan sisällä muhii sellainen öljyesiintymä, että jos sen Suomi kansallistaisi, niin sen jälkeen Norjakin kalpenisi sen rinnalla. 

Mutta Suomen valtionjohtajat lupasivat jo satoja vuosia sitten, etteivät he kajoaisi tähän massiiviseen öljyesiintymään, koska tätä öljyä täältä hamuaa myös monet muut ulkomaalaiset tahot.

Suomen miehitys mm. II-maailmansodan aikana taidettiin välttää sillä, että Suomen valtionjohto sopi salaisesti Stalinin kanssa, että nämä öljyesiintymät luvattiin salaisesti Venäjän haltuun.

Tilanne on sikäli hyvin mielenkiintoinen, että koska nämä samat öljyesiintymät liittyvät myös Norjan öljyesiintymiin, että miksi Ruotsin öljyporaustoiminta on ollut hyvin minimaalista. Vaikka vuonna 2008 Ruotsi ilmoitti suunnittelevansa öljyn poraamista itämerellä.