http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, marraskuuta 09, 2018

Hollywood hittielokuvan Facebookiin ladannut tuomittiin 3:ksi viikoksi vankeuteen


Amerikkalainen mies latasi vuonna 2016 Facebookiin kopion hyvin menestyneestä Deadpool-elokuvasta, joka oli ollut elokuvateattereissa vain viikkoa aikaisemmin. 

Tämä Facebookkiin ladattu video nousi ns. viraalihitiksi, kun sitä katsottiin peräti yli kuusi miljoonaa katselukertaa.

Mutta sitten iski FBI ja selvitti helposti, kuka elokuvan ladanneen Tre-Von M. King nimisen käyttäjätilin takana oli ja tästä seurasi sitten oikeudenkäynti, jossa Trevon F tuomittiin kolmeksi viikoksi ehdottomaan vankeuteen elokuvan laittomasta levittämisestä internettiin.

Viranomaiset olisivat halunneet miehelle vähintään puoli vuottta vankeutta, mutta puolustuasianajaja sai lievennettyä tuomiota kolmeen viikkoon. 

Trevonista haluttiin tehdä ns. varoittava esimerkki.

Nyt asiasta puhunut TorrenFreak pitää asiaa erikoisena, että asia edes kiinnosti korkeita viranomaistahoja.

Nettipiratismi ei tarkoita menetettyjä asiakkaita

Nämä monikansalliset elokuva-alan yhtiöt itkevät ja valittavat jatkuvasti siitä kuinka piratismi syö heidän tuottamiensa elokuvien voittoja. 

Mutta totuus on kyllä se, että vaikka tuotakin Deadpool elokuvaa katsottin internetissä ns. "laittomasti" yli kuusi miljoonaa katselukertaa, niin ei se tarkoita sitä, että nämä kaikki kuusimiljoonaa katsojaa olisivat kaikki menneet elokuviin ja maksaneet ylihintaiset elokuvaliput tuosta elokuvasta. 

Vielä joskus 60-luvulla tilanne oli aivan eri, jolloin ei ollut mitään p2p-verkkoja ja Torrent sovelluksia, joiden kautta pystyi kopioimaan elokuvia ja jakamaan niitä ympäri maailman.

Mutta sitten tuli digitalisaatio, jonka teknologia loi yksittäisen elokuvan kopioimiselle hyvin helpon tien. Joten jos tällainen kopiointi kerran on tehty mahdolliseksi, niin on silloin täysin mielipuolista alkaa taistelemaan sitä vastaan näiden monikansallisten yhtiöiden toimesta. Koska se on yhtä hyödyllistä kuin alkaisi ampumaan ilmatorjuntarykmentin tykeillä banaanikärpäsiä.

Mutta nämä monikansalliset elokuvateollisuuden yhtiöt eivät suostu taipumaan tämän piratisminvastaisen taistelun edessä.

He itseasiassa haluaisivat muuttaa tämän nykyisen internetin sellaiseksi, että täältä ei enää voisi tulevaisuudessa kukaan hakea mitään tietoa vapaasti, vaan kaikki pitäisi muuttaa maksullisten maksumuurien sekä muiden maksusovellusten alle.

Monikansallisten elokuvayhtiöiden on turha itkeä ja väittää, että piratismi olisi heille uhka

Näiden monikansallisten elokuvayhtiöiden on todellakin turha yrittää esittää uhria piratismin takia ja väittää, että piratismi uhkaisi heidän liiketoimintaansa.

Pelkästään jo Universal Studiosin tuotantoyhtiön nettotulos oli vuonna 2011 peräti 4,239 miljardia dollaria ja tilikauden tulos 27 miljoonaa dollaria.



Euroopan unionin sisällä toimii EUIPO (EUROPEAN UNION INTELLECTUAL PROPERTY OFFICE), joka on EU:n sisällä toimiva tekijänoikeuspropagandanlevitysorganisaatio. 

Sen tehtävänä on raportoida joka vuosi valheellisia ja keksittyjä lukemia mm. piratismin aiheuttamista haitoista tämä järjestö väitti mm. vuonna 2016, että kuinka Suomesta piratismi vei tuhat työpaikkaa vuodessa ja aiheutti n. 125 miljoonan euron vuosittaiset tappiot.

Koko EU:n alueella tämän propagandajärjestön mukaan piratismi aiheuttaa n. yli 48 miljardin euron tappiot vuodessa.

Suomessa taas musiikintekijöiden monikansallisten yhtiöiden tekijänoikeuspropaganda on TTVK ry:n harteilla.

Tämän kyseisenkin propaganda ry:n mukaan maailmalla kuunnellaan 38 prosenttia musiikkia laittomasti, joka loukkaa tekijänoikeuksia. 



TTVK ry:n mukaan varmaan jos joku Helsinkiläinen menisi Kaisaniemessä järjestettävän ulkoilmakonsertin aidan toiselle puolelle kuuntelemaan Carlos Santanan keikkaa, niin tämä olisi myös loukkaus Carlos Santanan tekijänoikeuksia kohtaan, kun joku vähävarainen kuuntelisi laittomasti tuota Kaisaniemen puistosta kantautuvaa musiikkia.




Mutta silloinhan myös nämä kaikki Helsingin rautatieasemalla juniaan odottavatkin matkustajat syyllistyisivät kaikki laittomaan musiikinkuunteluun ja tekijänoikeusloukkaukseen, joten pitäisikö VR:n vielä jakaa näiden maksullisten ulkoilmakonserttien ajaksi junien matkustajille korvatulpat, etteivät matkustajat syyllistyisi tekijänoikeusloukkauksiin ? 



Jos tämä internet-piratismi todellakin on näin vakava rikos, niin silloinhan näille internet-piratismiin syyllistyville piraateille pitäisi jo alkaa rakentamaan omia vankiloita, koska piratismia esiintyy tällä pallolla jo niin paljon.

Joten mikseiköhän vielä Sony, Warner, Universal, Dreamworks jne. muut monikansalliset elokuva-alan tuotantoyhtiöt ole vielä keksineet rakentaa yksityisiä vankiloita internet-piraateille, joissa tuotettaisiin näiden kyseisten elokuvayhtiöiden orjatyövoimaa näillä piratismiin syyllistyvillä vangeilla.


Lähde: https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/hittileffan-facebookiin-ladannut-piraatti-tuomittiin-vankeuteen-yritettiin-ehka-leipoa-varoittavaa-esimerkkia-6743967

http://etn.fi/index.php/working-on-your-site/13-news/5525-piratismi-vie-suomessa-tuhat-tyopaikkaa-vuodessa

https://www.marmai.fi/uutiset/perati-38-prosenttia-musiikista-kuunnellaan-laittomasti-radion-suosio-kuitenkin-kestaa-6744845