http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, lokakuuta 05, 2017

Some loi sukupolven dopamiini riippuvaisia nuoria



Teksti: Teemu Vehkala

Tämä videolla asian ilmaisema mies kertoo tuon kaiken olennaisen siitä kuinka sosiaalinen media (some) onnistui jo luomaan kokonaisen sukupolven dopamiini riippuvaisia nuoria. 

Joilta puuttuu kärsivällisyys elämään, koska kaikki täytyy välittömästi laittaa Instagramiin tai Facebookkiin. 

Aivojen dopamiinikeskus on se, josta välittyy dopamiinia aina silloin kun tuntuu jokin asia hyvältä. 

Mutta somessa tästä tehtiinkin ilmiö, että pitää metsätsää tykkäyksiä ja jos niitä ei tule, niin ei myöskään erity tuota dopamiinia.

Tälle nuorelle sukupolvelle kun on koko kouluajat hoettu kuinka erikoisia ja ainutlaatuisia he ovat. 

Mutta lopulta kun he valmistuvat lukiosta sekä ammattikorkeakoulusta tai yliopistoista, niin huomaavatkin miten masentuneita he ovat kun eivät enää sijoitu työelämään.

Vaikka edelleen on pakko yrittää näyttää sosiaalisessa mediassa itsestäänä tuota kulissia täydellisestä elämästä Instagram tileineen.

Luotiin siis kokonainen teeskentelylle omistautunut sukupolvi, jonka nuoriso varttuu tällä hetkellä miltei vain sosiaalisen median ympäristössä.

Tämän ilmiön luojat eivät suinkaan ole mitään tyhmiä, vaan kaikki hyvinkin asiansa tietäviä bisnesmiesiä. Siksi Facebook, Instagram, Twitter kaltaisilla yhtiöillä on niin suuri vaikutus tähän nykyajan nuoreen sukupolveen.


Mutta tiedemies Albert Einstein sen asian tiivisti lyhyeen lauseeseen aikanaan; "Minä pelkään että teknologia vielä jonain päivänä ohittaa ihmisten vuorovaikutuksen. Jolloin maailma saa uuden sukupolven idiootteja".

Ja jos katsoo näitä zombiemaisesti käyttäytyviä älypuhelintensa räplääjiä, niin voisin jo sanoa että elämme jo noita aikoja.