http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, joulukuuta 21, 2015

Suomen kuljetusalalle tulee tulevina vuosina osa työttömien reserviä


Suomen kuljetusala on joutumassa nollakasvun kohteeksi, kun kuljetusalan kilpailu vapautetaan tulevana vuonna Suomessa.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että sen jälkeen kuka tahansa ulkomaalainen vaikka Puolalainen rekkafirma saa alkaa toimimaan Suomessa ja halvemmalla hinnalla työskentelevät romuttavat kotimaisten kuljetusalan yhtiöiden kilpailun yhdessä yössä. Tämä tulee automaattisesti viemään kymmeniä tuhansia kuljetusalan työntekijöitä Suomen työttömien reserviin.

Asiaa voitaisiin myös tarkastella siltä puolelta, että mikä näitä nollakasvun ongelmia aiheuttaa. Jos vaikka Puolassa ei olisi niin heikko talous, kuin Suomessa ja oletettaisiin että koko maailmassa olisi käytössä yhtä vahva valuutta. Niin olisiko silloin näitä ongelmia, että kilpailun vapautettua jostain toisesta maasta tulisi halvempia työntekijöitä murentamaan kilpailu? 

Ei olisi mutta niin kauan kun on olemassa köyhempiä maita, niin niiden maiden toimijoita käytetään entisten rikkaiden teollisuusmaiden talouden romahduttajina.

Moniko rekkamies Suomessa on valmis alentamaan palkkansa Puolalaisen rekkakuskin tasolle ? Jos joku näin tekisi, niin niillä ansioilla ei kukaan tulisi Suomessa toimeen ja käteenjäävä osuus olisi vähemmän kuin mitä tulisi sosiaaliluukulta. 

Tosin viime vuosina Suomalaisten rekkakuskien palkkoja on poljettu jo oikein surutta. Mutta nyt ollaan tultu jo siihen pisteeseen, että tarvitaan jo halvempaa ulkomaalaista työvoimaa ja Suomalainen rekkakuski siirretään työttömyyskortistoon. 

Vain kapitalistisessa talousjärjestelmässä käytetään sanaa "kilpailu" siitä, että mitä enemmän päästään työntekijältä riistämään, niin sitä parempi kilpailu. 

Tilanne ei eroa siitä, että pankkiryöstäjät kilpailevat keskenään, että kuka saa tehtailtua eniten pankkiryöstöjä. Se joka ryöstää eniten on kilpailun voittaja.

Talousjärjestelmässä ongelmaksi on muodostunut se, että koska eri maiden talous voi toisissa maissa paremmin ja toisissa heikoimmin. Joten lopulta köyhimpien maiden ihmiset on pakotettu lähtemään liikkeelle ja näitä ihmisiä sitten käytetään halpatyöorjina eripuolilla maailmaa. Mutta kuitenkin kaikista surkeimmat olot ovat lapsityön orjilla, joita on myös Applen ja Samsungin yhtiöillä käytössä.  


Apple käyttää lapsityön orjia kaivamassa tinaa, joista sitten yhtiö valmistaa mm. Ipod -soittimia. Monelleko on käynyt tämä mielessä, kun käyttää näitä kyseisen yhtiön tuotteita. Aasialainen lapsi kyntää perse verellä, että joku länsimaalainen kuluttaja voisi saada uusimman trendisoittime tai tabletin.


Ei tarvitse olla mikään ennustaja jos katsoo, että mihin tämä Suomenkin työtilanne tulee johtamaan seuraavan 25 vuoden sisällä. 

Sosiaaliturva ajetaan alas tulevien 20 vuoden sisällä ja lopulta Suomesta tulee USA:n kaltainen slummien keskus. Maahanmuuttajaväestöä tänne tuodaan vielä 1,8 miljoonaa, joista jossain vaiheessa muslimiväestö perustaa omat puolueet ja vaativat Helsinkiin oman kalifaattinsa.

Suomen kouluihin muodostuu myös tulevaisuudessa samanlainen tilanne kuin Saksassa pahamaineisimmilla alueilla, joissa maahanmuuttajat ovat alistaneet väkivallalla kantaväestön kokonaan. 

Poliitikot ja lobbarit sekä monikansalliset yhtiöt kehtaavat vielä nimittää tätä kehitysmaalaisten joukkoa potentiaaliseksi työvoimaksi, jolla voidaan parantaa Suomen työtilanteen kilpailua. Sillä voidaan romuttaa työehtosopimukset kokonaan ja hajoittaa myös ammattiyhdistysliikkeet. Lopulta AY-liikkeet tuhotaan kokonaan ja Suomen palkansaajien ansiot romutetaan Kreikan tavoin niin alas, että lopulta jokaisesta 420 euron kuukausipalkkaisesta orjatyöstä lähdetään kilpailemaan korkeastikoulutettujen voimin. Mutta jos joku hakijoista suostuu alentamaan kuukausipalkkansa 200 euroon, niin saa työn heti. 

Tämänkaltainen toiminta on ollut Kreikassa jo täyttä arkea ja tuonkaltainen tilanne on monikansallisille yhtiöille yksi paratiisi, kun on kokonainen valtio, jonka ihmiset on alistettu taloudellisen väkivallan alle. 

Tämänkaltainen nollakasvun lähtötilanne on ihanteellinen kaikille veronkiertäjille ja suuryhtiöille. Se maksimoi heidän voittonsa, mutta vielä se että nämä verenimijät tekevät maksimaalista voittoa, niin näiden parasiittiyhtiöiden tulos ei hyödytä Suomenkaan taloutta pennin vertaa. Koska jokainen heidän kotiuttamansa miljoonavoitto piilotetaan Sveitsin pankkeihin, Luxemburgin tai veroparasiitisaarille, jolloin kaikki tuo suuryhtiöiden voitto on valuuttaa pois kierrosta.

Sillä jokainen penni ja euro mikä lähtee pois kierrosta, aiheuttaa työttömyyttä ja köyhyyttä, koska raha ei kasva puussa. Sitä tulee lisää kiertoon vain lainan kautta ja mikäli ihmiset menettävät työpaikkansa ja ajautuvat sosiaaliluukuille, niin  he eivät pysty enää ottamaan pankista velkaa. Tämä siis selittää sen, että miksi nyt myös Suomessa menee taloudellisesti yhä huonommin, sekä valtiolla että ihmisillä. 

Työttömien reservi on työnantajille ihanteellinen tilanne, kun he voivat suoraan TE-keskuksesta saada ilmaistyön orjan ja käyttää heitä taloudellisesti hyväkseen. 

Kuten olemme nyt nähneet, että kuinka pakolaiskriisi on lisännyt räjähdysmäisen kysynnän vastaanottokeskuksille. Niin muutamat rahamiehet ovat nähneet mahdollisuuden maksimaaliselle voiton tekemiselle ja Luona Oy:n kaltaiset ahneet yritykset yrittävät hyötyä nyt maksimaalisesti tästä pakolaiskriisistä. He ovat villinpien huhujen mukaan laskuttaneet yhdestä pakolaisesta 439 euroa päivä valtiolta. 

Jos oletetaan, että Suomeen virtaa jatkossa n. 1000 pakolaista viikossa niin tämä tekee jo vuodessa 52 000 pakolaista. Jos näistä 52 tuhannesta pakolaisesta nämä Luona Oy:n kaltaiset verenimijät onnistuisivat laskuttamaan Suomen veronmaksajilta jopa tuon 439 euron verran. Niin vuosilasku tuollaisesta 52 000 pakolaisen pakolaisvirrasta olisi niinkin huima kuin 8,3 miljardia vuodessa. Onko Suomella tällaiseen varaa ? 

Hallinto on nyt kilpaa heikentämässä Suomen työttömien, opiskelijoiden sekä eläkeläisten etuja. Eläkkeet ja sosiaaliturva on leikkurilistalla ykkösenä, mutta sen jälkeen tulevat opiskelijat ja opintotuki sekä asumistuet. Pakolaisloisten elämiseen kun täytyy jostain repiä rahaa, niin revitään se suoraan köyhimmiltä Suomalaisilta.

Mutta lopulta tullaan siihen tilanteeseen, että joudutaan kapuamaan Suomen työläisten kukkarolle ja ensimmäisenä tulevat huhujen mukaan 5 % palkkojen alennukset.  

Kuitenkin vielä ennen tätä kriisiratkaisua Suomen ammattiyhdistysliikkeet täytyy hajoittaa ja homma on jo parhaillaan käynnissä.Erityisesti Kokoomuksesta löytyy näitä talousneroja, jotka kuvittelevat että Suomi nousee palkkoja alentamalla ja työttömien orjatyövoimalla. 

Se että valtion talous kasvaa ja voi hyvin, ei tarkoita sitä että sinun talous kasvaa ja voit hyvin. 


Kaikista kierointa tässä talousjärjestelmässä on se, että vain yksityisille pankeille sekä valtioille on sallittu elvyyttää talouttaan. Pankit voivat laskea liikkeelle lisää valuuttaa, mutta jos joku yksityishenkilö tekee sitä, niin hän väärentää silloin rahaa. 

Tuloerojen kasvattaminen on valtiolta sallittu ja siinä valtio toimii kuin porvarillinen Robin Hood, joka ryöstää köyhiltä rikkaille. Tämähän on kuin suoraan nykyisestä Sipilä, Stubb, Soini hallinnosta, sillä mistään muustahan tässä sosiaaliturvan alasajossa ei ole kysymys, kuin vain maksimaalisista tulonsiirroista köyhiltä rikkaille. Varsinkin kuljetusalan yrittäjille tuo Puolalaisen halpatyövoiman vapauttaminen Suomen kilpailutilanteessa tietää kulta-aikoja, kun voi potkaista Suomalaiset rekkakuskit kortistoon ja palkata halvemmat Balttian kuskit ja alihankkijat tilalle.

Mutta on täysin idioottimaista sanoa, että tällaisessa kuljetusalan uudistuksessa Suomen hyvinvointivaltio parantuisi. Se että valtio voi hyvin, ei tarkoita sitä että sinä voisit hyvin. Kapitalistinen kilpailu on sitä, että hän voittaa joka onnistuu riistämään palkkaorjilta eniten. Lapsityövoiman vapauttaminen Suomessahan voisi nostaa valtion tasetta ylös, mutta EU ei tähän vielä taivu. Neokonservatiivit ovat tottuneet pitämään vielä tähän asti lapsityövoiman pois länsimaalaisten silmien edestä mm. eristämällä sen Aasiaan.