http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, tammikuuta 24, 2013

Keinomakeutusaine aspartaami korvataan vaarallisemmalla neotamiinilla



Elintarviketeollisuuden takana kaikessa hiljaisuudessa ollaan tuotu yhtä keinomakeutusainetta eteenpäin ja se on neotamiini. Se on yli 13 000 kertaa makeampi kuin sakkaroosi (pöytäsokeri). Monsanton Rick Rosa kertoi vuonna 1998, että neotamiinin valmistus perustuu aspartaamin valmistukseen. 

Neotamiinia markkinoidaan halpana ja keinotekoisena Nutrasweetin valmistamana makeutusaineena, joka on taas Montanton aiempi osasto joka liittyi aspartaamin markkinointiin ja valmistukseen. 

80 % kaikista FDA´han tulevista valituksista koskee aspartaamin haittavaikutuksia. Näihin raportteihin sisältyy grand-mal kouristuksia, aivokasvaimia, sokeutta ja muita terveysongelmia, mm. kuolemia.

Neotaami on aspartaamia lisättynä 3-di-methylbutyylillä, joka löytyy EPA’n kaikkein vaarallisimpien kemikaalien listalta. Aspartaami muodostuu fenyylialaniinista [50%], joka voi aiheuttaa kouristuksia koe-eläimille, ja aspartaamihaposta [40%], joka on aiheuttanut koe-eläimille “reikiä aivoihin”, -- yhdistettynä metyylialkoholiin eli metanoliin [10%], joka aiheuttaa sokeutta, maksavaurioita ja kuolemaa.                                                                                                                                                         Metanoli, eli puualkoholi, aspartaamissa hajoaa kehon lämmössä edelleen formaldehydiksi, muurahaishapoksi (muurhaisten erittämä myrkky) ja kaikkein tappavimmaksi -- diketopiperaziiniksi (DKP), aivokasvaimia aiheuttavaksi aineeksi.                                                                                                   

Ihmisten terveyteen liittyen neotaami kuuluu samaan vaaralliseen kategoriaan aspartaamin kanssa, mutta se vieläkin myrkyllisempi hermomyrkky, immunotoksiini ja excitotoksiini. Sen pitkäaikaisia vaikutuksia ovat pääasiallisesti solukuolemat.                                                                                                                                                                             Jopa Monsanto´n omat hyväksymistä edeltävät tutkimukset neotaamista paljastivat haittavaikutuksia. Ikävä kyllä Monsanto järjesti vain muutaman yhden päivän kestävän ihmiskokeen mieluummin kuin olisi kannustanut riippumattomia tutkijoita saamaan NIH´in rahoitusta neotamiinin vaikutusten pitkäaikaisiin ihmiskokeisiin.                                                                                                                                                                                Ei ole olemassa MITÄÄN riippumattomien tutkijoiden tekemiä tutkimuksia neotamiinin turvallisuudesta. Kaikkien teollisuuden rahoittamien tutkimusten on nyt todettu perustuvan hyvin huonosti järjestettyyn, petolliseen ja vilpilliseen tutkimukseen.                                                                                                                                                                                    Tämä ei ole mikään yllätys ottaen huomioon kaikkien aspartaamiteollisuuden tutkimusten ja tieteellisyyden väärinkäyttöongelmien takia. On selvää, että kaikki, mitä neotaamitutkimusta Monsanto, teollisuuden ryhmittymät tai Monsanton konsultit ovatkin tehneet, pitäisi hylätä siihen asti, kunnes luotettavampaa, riippumatonta tutkimusta tehdään. Sellaisiin tutkimuksiin tulisi kuulua riippumattomat eläinkokeet ja erityisesti pitkäaikaiset (esim. yli 4-5 vuotta kestävät) ihmiskokeet erilaisissa aineelle altistuvissa ihmisryhmissä.

                                                                                                               

FDA hyväksyi neotaamin käytön yleiseen käyttöön heinäkuussa 2002 ja nyt se on hyväksytty EUssa. Se on hyväksytty käyttöön myös Australiassa, Uudessa Seelannissa ja Kanadassa.                                                                                                                                                                              FDA löysensi kaikkia neotaamin pakkausmerkintävaatimuksia osana laajamittaista yritystä tehdä siitä lähes kaikkialla saatavissa oleva keinotekoinen makeutusaine, joka löytyy jokaiselta pöydältä, kaikista elintarvikkeista, jopa luomutuotteista. Sitä ei yksinkertaisesti tarvitse mainita ainesosaluettelossa. Miten salakähmäistä tämä onkaan?                                                                          

 Jos ostaa elintarviketeollisuuden tuottamaa ruokaa, joko USDAn  luomutuotteeksi varmistamaa tai tavallista, tämä ruoka voi todennäköisesti sisältää neotamiinia, koska se on kustannustehokasta ja koska kukaan ei tiedä, että sitä on ruoassa, ei voi tulla mitään julkista takaiskua.                        

 USDA toteaa, että heidän National Organic Program (NOP)(= Kansallinen luomuohjelmansa) ei salli neotaamin käyttöä tuotteissa, jotka on merkitty luomutuotteiksi; kuitenkin tämä on todennäköisesti petollinen temppu, jolla pyritään rauhoittamaan väestön huolestuneisuutta tämän myrkyllisen makeutusaineen takia.

Siitä lähtien kun USDAa ovat säädelleet poliitikot ja lobbarit, sen ei voida luottaa noudattavan mitään sääntelyn toimintaperiaatteita suojelutoiminnassaan. NOP on tämän vallassaolevan USDAn sisäinen osasto, joka säätelee USDAn sertifioimia tuotteita, merkitsemistä, täytäntöönpanoa jne..  Ottaen huomioon  tämän osaston suuruuden verrattuna heidän säätelemänsä  luomuruoan määrään nähden, NOP´in standardit ovat luultavasti yhtä epämääräisiä ja hyödyttömiä kuin USDAn standardit konventionaalisen ruoan suhteen. Työnantajat, jotka saattavat väkipakolla NOP´in standardit voimaan, tietävät tämän varsin hyvin.                                                            

 Lopuksi: Älä luota USDAn luomuruokiin vaan usko paikallisia tiloja, joilla on arvossapidetyt käytäntötavat.


 
Aspartaamin teho on testattu useita kertoja rotilla ja huomatti, että se todellakin toimii kuten on haluttu. Eli aiheuttaa kasvaimia. Mutta elintarvikkeiden kuluttajat ollaan sittenkin hämätty uskomaan, että näillä valmisteilla he pitävät linjat kunnossa kun korvaavat sokerin näillä hermomyrkyillä.


Mihin tästä päädytään?

Yritysten ahneudesta johtuen tulee melko selväksi, että kaikki elintarvikkeet tulevat myrkylliseltä joutomaalta, johon kukaan meistä ei voi luottaa. Meidän pitää tukea paikallisia maatiloja ja muuttaa ravintomme tuotanto takaisin kestävän kehityksen viljelytekniikoihin, jotka hyödyttävät väestöä ennenmminkin kuin vahingoittavat sitä.

Jos edelleen kulutat prosessoitua ruokaa, jossa on keinotekoisia makeutusaineita, pelaat uhkapeliä pitkäaikaisterveytesi ja hyvinvointisi kustannuksella. Ei ole mitään yrityksiä, jotka palvelisivat maataloutta, ja johon voitaisiin luottaa yleisen terveyden henkivartijana, ja säätelyvirastot, jotka vastaavat julkisesti tästä mandaatista, ovat samassa veneessä heidän kanssaan. Mihin näin joutuu siis elintarviketeollisuuden turvallisuus? Luulen sinun pystyvän kuvittelemaan sen.

Artikkelin kirjoittaja Marco Torres on erikoistutkija, kirjoittaja ja terveen elämäntavan kuluttaja-asiamies. Hänellä on oppiarvo julkisesta terveydestä ja ympäristötieteistä ja hän on asiantuntijapuhuja sairauden ennaltaehkäisemisessä, ympärisömyrkyissä ja terveyspolitiikassa..
 



Lähteet: http://elamakasissamme.blogspot.fi/2012/03/aspartaamin-tehostettu-versio.html 
aspartamesafety.com
medicinenet.com
food.gov.uk
gazette.gc.ca
holisticmed.com
neotame.com
wikipedia.org
farmwars.info