http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, heinäkuuta 27, 2010

Tietovuoto wikileaks sivustolla - yli 91 000 salaista raporttia julki Afghanistanin sodastaWikileaks sivustolta vuoti julkisuuteen yli 91 000 salaista Afghanistanin sotaan liittyvää raporttia vuosilta 2004-2009.

Niistä käy ilmi, että Afghanistanissa on kuollut paljon enemmän täysin viattomia siviilejä kuin on ilmoitettu julkisuuteen. Amerikkalaiset sotilaat ovat ampuneet autokuskeja tai moottoripyöräilijöitä siellä jopa vain huvikseen. Mutta mediassa tämä naamioitiin propagadalla "ampuivat heitä uusien itsemurhaiskujen pelossa".

Nyt Valkoinen talo kritisoikin voimakaasti tiedostojen julkaisua Wikileaks-sivustolla ja ilmoitti sen uhkaavan kansallista turvallisuutta.


Kuvassa entinen asevoimien asiantuntija Bradley Manning.

Pentagon on jo käynnistänyt ajojahdin päästäkseen tietovuodon aiheuttajan jäljille.

Entinen asevoimien asiantuntija Bradley Manning ollaan jo poissuljettu epäiltyjen listalta. Manning odottaa oikeudenkäyntiä Irakia koskevassa Wikileaks-vuodossa. Vuodetulla videolla paljastui, kuinka Yhdysvallat tulittaa helikopterista uutistoimisto Reutersin työntekijöitä vuonna 2007. Iskussa kuoli yli 10 ihmistä.

Puolustusministeriön päämajan Pentagonin mukaan Wikileaks-sivustolle yli 91 000 raporttia vuotaneella taholla oli "salainen" pääsy USA:n Afganistanin-operaatiota koskevaan arkaluontoiseen materiaaliin.

The New York Times kertoi eilen, että suuri osa raporteista on seikkaperäisiä kuvailuja yksittäisistä tapahtumista kuten taisteluista.Pentagonille nämä kaikki tietovuodot ovat erittäin arkoja, koska ne tuovat Afghanistanin sodan järjettömyyden sekä siviilien teurastukset jälleen julkisuuteen ja avaavat taas hieman enemmän aivopestyjen amerikkalaisten mieliä. Kun taas juuri se kohderyhmä jota pelätään tässä heräämisessä eniten, ovat ns. seuraavat palvelukseen astuvat sotilaat.


Kuvassa 2007 Irakissa tapahtuneesta verilöylystä, missä USA:n armeijan Apache taisteluhelikopteri teurasti kymmeniä siviilejä keskelle toria.