http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, heinäkuuta 27, 2010

Internetin sanavapaus koetuksellaÄskettäin järjestettiin Las Vegasissa "Netroots Nation" niminen konferenssi, jossa senaattori Al Franken (demokraatti-Minnesota) selvensi muille, että ”Sananvapaus ja nykyinen mediasysteemi ovat uhan alaisina - sensuroimaton ja vapaa online-nettikeskustelu ollaan menettämässä mediataloille, jos ne saavat tahtonsa läpi.”

”Tänään haluan kertoa Teille, että uskon netti-neutraliteetin olevan Sananvapauslaki-kysymys (suom. huom. USAssa the First Amendment takaa sanan-, uskon-, kokoontumis-, anomus- ja lehdistönvapauden).” Franken varoitti myös kaapelijätti Comcastin ja NBC-Universalin häämöttävästä yhteenliittymisestä.”Jos kukaan ei pysäytä niitä, kauanko luulette kestävän ennen kuin 4-5 megakorporaatiota kontrolloivat kaikkea informaation kulkua, ei ainoastaan tv:ssa vaan myös netissä (online)?”"Jos korporaatiot saavat internetin hallintaansa se tyrehdyttäisi täysin viimeisen kyymenenkin vuoden aikana tapahtuneen verkostoitumisen. Internet on toiminut verkostoivana ja ihmisiä yhdistävänä voimana mutta myös uskomattomana kasvualustana monilla eri luovuuden aloilla. Internet on luonut myös työpaikkoja. Jos netin vapaus menetetään, myös rahat ohjautuvat yhtiöiden taskuihin.”

Comcast-NBC yhteenliittymä olisi vain ensimmäinen nappula domino-efektissä.

”Hallituksella on nyt tehtävä. Kongressi voi, ja sen täytyy, hillitä korporaatioiden rahan vaikutusta vaaleihimme. FCC (Federal Communications Commission) voi pakottaa voimaan säädökset, jotka suojelevat internetin vapautta. FCC ja kongressi voivat yhdessä estää Comcastin ja NBC:n sulautumisen tai ainakin laatia tiukat säännöt yhtiölle jotta paikallista, vaihtelevaa ja vapaata journalismia sekä tiedonvälitystä suojellaan.”

Franken muistutti yleisöään myös siitä, että heidänkin osuutensa merkitsee. ”Hallitus ja FCC ovat kuunnelleet pitkään ja paljon lukuisia yhtiöitä. Jos haluatte suojata sananvapautta, Teidänkin täytyy toimia.” help me fight this!

Liitteet:

(1) http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/16/bp-oljyvuoto-tahallinen-teko-uusia-todisteita/

(2) Sananvapaus ja Yksilönsuoja verolle http://www.uutissanomat.fi/ind…ja-verolle

(3) GRECOsta http://riikkasoyring.blogit.uu…sa-osa-23/

Äänestyskäyttäytymiseen vaikuttamisesta median avulla http://riikkasoyring.blogit.uu…an-avulla/

(4) Asianajajaliitto http://www.asianajajaliitto.fi…sista.html

(5) Ulkoministeriö http://formin.finland.fi/Publi…ntentlan=1

(6) Medialinnakkeet http://www.medialinnakkeet.com/