lauantaina, heinäkuuta 20, 2024

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen paljastaa olleensa Supon vakooja

Minä mietinkin sitä jo viime vuosina, että miksi tämä Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen ilmestyi viime vuosina aina Elokainan mielenosoituksiin Elokapinan hovikuvaajana, mutta nyt mies tuli viimein SUPO:n kaapista ulos ja paljasti lähteneensä SUPO:lle töihin: 

"Suostuin yhteistyöhön Supon kanssa. En mene liian tarkkoihin yksityiskohtiin. Tapasin Supon edustajaa, jolle päivitin tietoa henkilöstä, joka vastasi Tverin matkasta osaltani. Suostuin siihen, että yritän ansaita hänen luottamuksensa ja tutustua hänen kanssaan. Kävin syömässä hänen kanssaan ja tapasimme Supon edustajan kanssa, jolle välitin keskustelut sekä tiedot. Myös esimerkiksi geopolitiikkaan liittyvän venäläisen doktriinin, jonka tämä venäläinen suurlähetystön työntekijä halusi minun lukevan ja sisäistävän (toimin tuolloin hallituspuolueen nuorisojärjestön puheenjohtajana), mutta joka menikin suoraan Supon haltuun. Vaikka olin itse täysin vapaaehtoisesti suostunut toimimaan Supon hyväksi tällaisessa tiedonhankinnan roolissa, jossain kohtaa vain alkoi ahdistamaan tavata tätä suurlähetystön työntekijää, joka ehdotti jo, että voisimme viettää aikaa niin, että hänen vaimonsakin on mukana ja ehdotti golfaamaan lähtemistä ym ja en enää halunnut jatkaa hänen näkemistään, koska minusta ei tuossa kohtaa ollut menemään pidemmälle."


Tynkkysen SUPO värväys tapahtui Tverissä järjestetyllä leirillä vuonna 2016 


Sebastian Tynkkynen osallistui kesällä 2016 Moskovan luoteispuolella sijaitsevassa Tverissä järjestetylle arktiselle kesäleirille, jolloin Tynkkynen toimi vielä perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajana.

Hän välitti siellä tietoja supolle venäläiseen geopolitiikkaan liittyvän doktriinin sekä henkilöstä, joka järjesti hänen matkansa Tveriin.

Tynkkysen päätös tulla ulos SUPO:n kaapista oli reaktio europarlamentaarikko Jussi Saramon (vas) julkaisuun, jossa hän kritisoi Tynkkysen osallistumista tälle vuonna 2016 järjestetylle arktiselle kesäleirille. 

SUPO:sta taas vastattiin jo YLE:lle, ettei se kommentoi operatiivisesta toiminnastaan mitään.

Sanoisin, että tämä Tynkkysen Venäjä kytkös on vielä pientä, kun myös Kokoomuksen ministereitä ja nykyisiä poliitikkoja on osa sellaisia, jotka reissaavat vähän väliä Moskovassa, mutta lehdistö ei niistä puhu juuri lainkaan.


"Minulla ei ole näyttelijän koulutusta tai tällaiseen tiedonhankintaan liittyvää vaativaa treeniä, vaikka Supon edustaja olikin koko ajan henkisenä tukena ja paineensietokyvynkin osalta olin vasta ihan alussa, sillä olin ollut vasta muutaman vuoden politiikassa"

- Sebastian Tynkkynen


Lähteet: ILTALEHTI

ILTALEHTI