tiistaina, joulukuuta 08, 2015

Suomalainen asianajotoimisto alkoi harjoittamaan mafia tyylistä kiristysbisnestä


Suomalainen asianajotoimisto Hedman Partners on alkanut harjoittaa suomessa mafia tyylistä kiristystoimintaa. Bisnes on samanlainen kuin 2012 tapahtuneessa Chisugatessa, mutta tällä kerralla kohteena ovat internetistä elokuvia ladanneet yksityishenkilöt, joiden IP-osoitetiedot toimitetaan Hedman Partnersin asianajotoimistolle.



Sitten asianajotoimisto lähettää mafiamaisen uhkauskirjeen, jossa uhataan oikeudenkäynnillä ja vaaditaan maksamaan vähintään 600 euron sakko elokuvan laittomasta lataamisesta internetistä.



Tämän vuoden elokuun loppuun mennessä markkinaoikeudelle oli mennyt jo 105 tällaista tietopyyntöhakemusta, kun koko viime vuonna hakemuksia oli yhteensä 73.



Hedman Partners pääsi mafia tyylisen kiristysbisneksensä alkuun viime vuonna, kun se sai asiakkaikseen aikuisviihteen yrityksiä, jotka ovat myöhemmin siirtäneet valvontatoimintansa Adultialle. Alkuvuodesta Hedman Partners on kuitenkin saanut muita kansainvälisiä asiakkaita.

Tänä vuonna vielä tekijänoikeuksien valvontaan on perustettu jälleen uusi yritys Tekijänoikeus Adultia Oy. Se on toiminut Hedman Partnersin tyylisesti ja harjoittanut kiristysbisnestä.

Jos kiristysmaksua (tekijänoikeusmafialle maksettua suojelurahaa) ei suoriteta määräpäivään mennessä, niin vastaanottajaa uhataan oikeudenkäynnillä. 




Onko asianajotoimistoilla legimiteettiä toimia tekijänoikeuspoliisina ? 

  
Kaikki sen tietää, että voiko kuka tahansa meistä Suomalaisista vaikka perustaa oman paikallisen poliisiaseman ja alkaa sakottamaan oman yksityisen yrityksen nimissä vaikka esim. julkijuopottelusta, joka nykyisen lainsäädännön mukaan on rikesakkoa vastaava rikos, jos julkinen juominen katsotaan häiritseväksi toiminnaksi. 

Suomessa vaan kukaan yksityishenkilö ei saa alkaa toimimaan poliisina, koska se kuuluu jokaisen kaupungin ja kunnan palkattujen virkamiesten tehtäviin. Mutta kuinka on mahdollista, että yksityiset asianajotoimistot voivat alkaa toimimaan tekijänoikeuspoliiseina ja harjoittamaan mafian tyylistä kiristystoimintaa ja kutsua sitä vielä tekijänoikeuksien valvomiseksi ? 

Jo Chisugate vuonna 2012 osoitti sen, ettei tällaisessa "tekijänoikeuksien valvomisessa" mafia ottein ole mitään tekemistä tekijänoikeuksien valvomisesta, koska kiristetyt rahat eivät kulkeudu millekään elokuvan tai musiikintekijöille. Vaan ne kulkeutuvat monikansallisten ja mm. Lontoossa asuvien miljardöörien taskuun, joilla on jo valmiiksi aivan liikaa rahaa. 


Kirjeen saaneiden ainoa toivo on ryhmäkanne



Jos nyt vähänkään tietää jotain tästä Eurooppalaisesta ja Suomalaisesta oikeudenkäyntimetodeista, niin tämänkaltaisissa tapauksissa missä suurta joukkoa uhataan mafia tyylisellä kiristyksellä. Niin usein yksittäisillä henkilöillä ei usein ole varaa palkata pätevää lakimiestä ajamaan heidän omaa asiaansa.

Mutta silloin kun laitetaan ylle ryhmäkanne, eli kanteen tekijöitä on useampi. Niin tällöin kaikki oikeudenkäyntikulut jakautuvat tasan ja näiden kaikkien kanteentekijöiden asioita hoitaa tämä yksi lakimies.


Eli jos sinä olet saanut tällaisen mafiamaisen kiristyskirjeen joltain hämäräfirmalta, niin suosittelisin ensisijaisesti, että joku teistä uskaltaisi nyt nostaa joukkokanteen ja alkaa etsimään niitä muita, jotka ovat saaneet näitä uhkaus ja kiristyskirjeitä, niin viedään juttu käräjille.


Minä voin toimia vaikka yhteyshenkilönä ja minulle voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen teemuvehkala@gmail.com

Asia kun on nimittäin näin, että jos tästä joukkokanne saadaan, niin nämä hämäräfirmat joutuvat julkisuudessa todella huonoon valoon ja oikeudenkäynti tulee myös saamaan julkisuutta, joka antaa näille tekijänoikeusmafioille huonoa julkisuutta.

Suosittelen jokaista uhkauskirjettä saanutta laittamaan nimensä joukkokanteeseen. Näillä keinoilla me voimme taistella näitä ahneita ja monikansallisia verenimijöitä vastaan laillisin keinoin Suomen oikeusjärjestelmän kautta.



Lähteet: http://www.digitoday.fi/bisnes/2015/09/08/suomalaispiraateille-jo-sata-kirjetta-viikossa--seuraavaksi-oikeudenkayntien-aalto/201511505/66