maanantaina, syyskuuta 14, 2015

Yli 53 000 suomalaista päätynyt salaiseen poliisirekisteriin


Salaisen poliisirekisterin (epri) on viime vuosien aikana päätynyt peräti 53 000 suomalaista, eli joka sadas suomalainen.

Salainen poliisirekisteri vuoti julkisuuteen, kun muutama vuosi sitten selvisi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin oli päätynyt samalle salaiselle listalle. 

Eräs tapaukseen liittynyt rikosylikonstaapeli vastasi asiaan liittyneissä kuulusteluissa 18 kertaa "en kommentoi". 

Esitutkinnan perusteella salainen poliisirekisteri (epri-järjestelmä) toimi vielä vuoteen 2005 organisoidusti, mutta sen jälkeen sen ylläpito jäi retuperälle. Tuonne asti sitä valvoi vuonna 1978 KRP:ssä työskennellyt toimistosihteeri. Kun epri-järjestelmä korvasi vanhemman atarirekisterin, niin naisen esimies ilmoitti vuonna 1997, että "Onko sinulla riittävästi munaa hoitaa tämä homma ? ".

Toimistosihteeri jäi eläkkeelle vuonna 2005, jonka jälkeen hänen tilalleen palkattiin kaksi miestä. Sen jälkeen valvovista päätteistä tuli teknisiä tietojen tarkastajia. Toisinsanoen rekisteriin laitettujen tietojen tarkastaminen ei enää kuulunut näiden miesten työtehtäviin, joten tämä selitää sen, miksi salaisen epri-poliisirekisterin toiminta korruptoitui vuoden 2005 jälkeen ja sen toiminta lähti totaalisesti käsistä. 




Epäilemättä tälle salaiselle poliisirekisterille ovat päässeet ne kaikki suomalaiset yksityishenkilöt, joilla on mm. henkilökohtaisia poliittisia mielipiteitä. Mutta myös sosiaalisessa mediassa näiden mielipiteiden esittäminen riittää tälle mustalle listalle pääsemiseen. 


KRP kun meni jo alusta asti paniikkiin, kun lista tuli julki ja on tehnyt kaikkensa salatakseen sen julkistamisen, koska ei se niitä suomalaisten yksityishenkilöiden nimiä suostu julkisuuteen luovuttamaan. Tässä siis toimitaan kuten Tiitisenkin listan kanssa, eli vaietaan keinolla millä hyvänsä.